Blod och Eld

Premär 21 mars 2016 på Malmö Stadsteater
Av: Liv Strömquist och Ada Berger
Regi: Ada Berger
På scen: Anders Andersson, Sissela Benn, Sven Boräng, Mari Götesdotter, Susanne Karlsson, Maria Naidu, Erik Hjärpe, Sandra Stojlikovic, Erik Olsson, Katarina Lundgren-Hugg, Mattias Linderoth
Scenografi och kostym: Erika Magnusson
Ljus: Elisabeth Kjeldahl Nilsson
Musik: Erik Hjärpe
Mask: Anna Stålfelt
Foto 1-2, 10 Erika Magnusson
Foto 3-9 Emmalisa Pauly


Vi lever i en tid och ett samhälle som vill ständig tillväxt, ständig förbättring. Men våra kroppar har en annan bana. Var finns berättelserna som speglar det?
Ada Berger, regissör / ur programmet till Blod och EldSnövits mamma har (precis som många kvinnor) hela sitt liv främst tillmätts värde på grund av att hon är vacker. När hon en dag plötsligt inte betraktas som vacker längre, för att hon blivit för gammal, försvinner hennes värde helt och hållet. Hon utplånas. Krisreaktionen som uppstår hos Snövits mamma inför detta är djupt förståelig. Samma bila som slår ner över Snövits mamma hänger över Snövits huvud. Om ett par år kommer Snövit oundvikligen att hamna i sin mammas situation, bli över- träffad i skönhet av någon annan, och eventuellt bli lämnad av prinsen för en yngre förmåga. Det är denna samhällssituation (mest kännbar för kvinnor) som pjäsen handlar om.
Liv Strömquist / ur programmet till Blod och Eld